Paroborodarska 5, 32000 Vukovar, Hrvatska - EU

Provedba aktivnosti unutar projekta „Priprema projektne  dokumentacije za izgradnju vertikalne obale u luci Vukovar“

Provedba aktivnosti unutar projekta „Priprema projektne  dokumentacije za izgradnju vertikalne obale u luci Vukovar“ koji  se sufinancira sredstvima Instrumenta za povezivanje Europe –  Connecting Europe Facility – CEF oznaka projekta Action No: 2019-HRTMC-0233-S odvija se sukladno ugovorenoj dinamici.

Zajednica ponuditelja provodi aktivnosti na pripremi projektne dokumentacije sukladno ranije najavljenoj dinamici. Postupak procjena utjecaja na okoliš okončan je 15. siječnja 2024. godine kada je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja izdalo Rješenje kojim je namjeravani zahvat – izgradnja vertikalne obale lučkom području luke Vukovar, nositelja zahvata Javna ustanova Lučka uprava Vukovar iz Vukovara, Parobrodarska 5, temeljem studije o utjecaju na okoliš koju je izradio ovlaštenik Vodoprivredno-projektni biro d.d. iz Zagreba u studenom 2022. i dopunio u srpnju 2023. godine – prihvatljiv za okoliš i ekološku mrežu uz primjenu zakonom propisanih i rješenjem utvrđenih mjera zaštite okoliša i mjera ublažavanja negativnih utjecaja na ciljeve očuvanja i cjelovitost područja ekološke mreže (A) te praćenja stanja okoliša i ekološke mreže (B). Kao nadopuna Rješenju, Ministarstvo gospodarstva je 08. travnja 2024. godine izdalo Očitovanje kojim se proširenje zahvata u svrhu spajanja na javnu komunalnu i prometnu Infrastrukturu ne smatra izmjenom obuhvata zahvata te ranije izdano Rješenje ostaje na snazi.

Nakon pripremljene cjelokupne dokumentacije koja je potrebna za izdavanje lokacijske dozvole, zajednica ponuditelja je 14. lipnja 2024. godine formalno predala Zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole koji je i službeno okončan 26. kolovoza 2024. godine kada je izdana Lokacijska dozvola.

Slijedeći korak u završetku projekta „Priprema projektne dokumentacije za izgradnju vertikalne obale u luci Vukovar“ je kompletiranje dokumentacije koja je potrebna za pokretanje postupka izdavanja Građevinske dozvole koji slijedi netom nakon izdavanja Lokacijske dozvole. Budući da je za završetak projekta bilo potrebno osigurati dodatno vrijeme, krajem 2023. poslan je zahtjev za produljenje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava te je od strane CINEA-e i formalno trajanje projekta produljeno do kraja programskog razdoblja koje završava 31. prosinca 2024. godine.

Podijeli ovo: