Paroborodarska 5, 32000 Vukovar, Hrvatska - EU

Izvješće o statusu provedbe projekta „Priprema projektne dokumentacije za izgradnju vertikalne obalu u luci Vukovar“ kolovoz 2022. godine

Provedba aktivnosti unutar projekta „Priprema projektne dokumentacije za izgradnju vertikalne obale u luci Vukovar“ koji se sufinancira sredstvima Instrumenta za povezivanje Europe – Connecting Europe Facility – CEF oznaka projekta Action No: 2019-HR-TMC-0233-S odvija se sukladno ugovorenoj dinamici. Zajednica ponuditelja koja je na javnom natječaju dobila posao pripreme projektne dokumentacije, je od početka ugovora za pripremu projektne dokumentacije koji je potpisan u prosincu 2021. godine dostavila isoporučevine sukladno planiranim terminima. Iako je tijekom faze pripreme dokumentacije bilo neznatnih odstupanja, krajem drugog kvartala na projektnoj razini usuglašena su sva otvorena pitanja i projektna dokumentacija koja je bila predviđena početnim planom je finalizirana i isporučena naručitelju krajem srpnja 2022. godine.

Zajednica ponuditelja je sukladno planu isporučila:

  • Geodetske i geotehničke podloge
  • Prometno- tehnološki elaborat
  • Nacrt Studije Izvodljivosti i CBA
  • Nacrt Studije utjecaja na okoliš
  • Idejni projekt

Isto tako valja napomenuti da je u svibnju započeo i postupak u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja koji se odnosi na proceduru utvrđivanja uvjeta prihvatljivosti zahvata  i mogućeg utjecaja na Ekološku mrežu i prirodu.

Budući da su se u prethodnoj fazi stekli uvjeti i isporučena je sva potrebna dokumentacija koja određuje tehnologiju prekrcaja, tip planirane obale, skladišne kapacitete, moguće utjecaje na okoliš kao i ekonomsku i financijsku  opravdanost projekta, zajednica ponuditelja započela je 15. srpnja 2022. godine poslove na izradi Glavnog projekta. Nakon prvih 8 mjeseci  provedba projekta odvija se sukladno planiranoj i ugovorenoj dinamici, no svakako treba napomenuti da velik utjecaj na slijedeću fazu imaju procedure koje se tiču zaštite okoliša i prirode.

Podijeli ovo: